Mi a Hibridautó?

A hibridautó olyan autó, amely a meghajtásához szükséges energiát több, egymástól eltérő elven működő erőforrásból nyeri. A hibridautóknak több rendszere létezik. Minden hibridautóhoz párosul egy belsőégésű motor is!

A normális hibridautó

A hagyományos hibrid autóban (Toyota Prius, Toyota Camry) egy akkumulátor van, ami arra szolgál, hogy visszanyerje a fékezésnél elvesző energiát, valamint segítse az autót a gyorsításnál. Ezek a hibrid autók akkumulátorukról vagy egyáltalán nem képesek közlekedni, vagy maximum csak egy-két kilométert, az akkumulátor kívülről nem tölthető, azt csak a benzinmotor tudja feltölteni.

A plug-in hibrid autó

A plugin hibridautó Konnektorról tölthető, (Toyota Prius plugin hibrid, Opel Ampera) az akkumulátort tölti a benzinmotor, de mi is tölthetjük azt a hálózatról. A plugin hibrid - típustól függően - képes akár 50 km is elmenni a tisztán elektromos meghajtással, így ezeket a járműveket zöld rendszámmal látják el. Városban nevetséges fogyasztás érhető el.

Hogyan müködik a hibrid autó?

A hibridautó akkumulátora menet közben töltődik fel; illetve bizonyos típusok hálózatról is tölthetőek (plugin hibrid). Menet közben fékezéskor energia-visszatöltő rendszer segítségével töltődik vissza az akkumulátorba az energia.

Mennyivel fogyaszt kevesebbet egy hibridautó?

Ezt sok tényező befolyásolja. Egy hibrid toyota pontosan ellentétesen fogyasztási elven működik, mint egy hagyományos autó. Minél többet megyünk használjuk városban, araszolunk lépésben a dugókban, annál kevesebbet fogyaszt. Jól hangzik nem?

Hogyan vegyünk hibrid autót? Tanácsok

Használt hibrid autó vásárlásnál győződjünk meg arról, hogy sérülésmentes-e a gépjármű, vagy ha sérült volt, akkor a gyártói technológia szerint márkaszervizben történt-e a javítása és van-e róla dokumentáció.

 

Mikor ne vegyünk használt hibrid autót?

Már sajnos Magyarországon is megjelentek a használtautó piacon az olyan eladó használt hibrid jármű modellek, amelyeket töréskár miatt már valahol kivontak a forgalomból.

 

Hibriautó Adás-vétel felvásárlás készpénzért

Állapot, Márka és Évjárat független gépjármű-felvásárlása készpénzért.

Autófelvásárlása készpénzért Hibrid használtautó kereskedés

Autóeladás, azonnal, gyorsan, 1 órán belül! Felvásárlás adásvételi szerződés kötéssel